Pakketten terugsturen
Tevreden retour

Een DHL pakket ontvangen maar was je aankoop niet helemaal wat je had verwacht? Dan wil je je bestelling liefst zo snel mogelijk terugsturen. Dat kan. Met het DHL retourlabel dat de webshop je heeft bezorgd, kan je je pakket snel en eenvoudig terugsturen via een DHL ServicePoint in je buurt. In België zijn dat de 1.250 postpunten van bpost.

DHL retourlabel
Plakken en wegwezen

De meeste webshops maken het je graag gemakkelijk en voegen direct een retourlabel toe aan de verpakking. Hiermee kan je je pakket helemaal gratis terugsturen via één van onze DHL ServicePoints. Zat er geen DHL retourlabel in je pakket? Check dan de retourinstructies op de webshop.

Waar kan ik mijn retour afgeven?

Goed om te weten over je retour

Inpakken

Zorg ervoor dat je retour goed verpakt en gelabeld is. Anders loop je het risico dat je pakket niet wordt aanvaard door het afleverpunt. Lees onze tips.

Verpakkingstips

DHL retourlabel

Verwijder oude adreslabels en plak het DHL retourlabel op de bovenzijde van je pakket. Zorg ervoor dat het altijd goed leesbaar is.

Hoe correct labelen?

Pakket afgeven

In België kan je je DHL retour afgeven in één van de 1.250 locaties van onze partner bpost. Je vindt er altijd wel eentje op minder dan 5 km van je deur.

DHL ServicePoints

Je retour volgen
Blijf op de hoogte

Met het barcodenummer op je DHL retourlabel (JVGL-nummer onderaan het label) volg je je retour op de voet met track en trace. Van zodra het pakket bij ons is gescand, zie je op elk moment waar het zich bevindt en wanneer het bij de verzender is afgeleverd. Zo blijf je perfect op hoogte.

Pakket volgen

Veelgestelde vragen

Een vraag? We helpen je natuurlijk graag, en het liefst razendsnel.
Daarom staan de meest voorkomende vragen en antwoorden hier op ‘n rij.

Hoe snel is mijn retour terug bij de afzender?

Waar kan ik mijn retour afgeven?

Hoe weet ik wanneer mijn retour terug is bij de verzender?